Egy gyűrű Böröczky József emlékére

Fiatal komikusok voltak  a jelöltek az első alkalommal odaítélendő Böröczky József emlékgyűrűre, név szerint Varga Ferenc József, Aradi Tibor, Erdei Sándor, Beleznay Endre és Vida Péte. A gyűrűt végül Beleznay Endre nyerte el.
A kabaréesttel egybekötött ünnepélyes díjátadóra 2011. december 19-én került sor a Mikroszkóp Szinpadon. A díjátadót megelőzően az öt jelölt rövid műsorral szórakoztatta a sajtó képviselőiből összeállt ítészeket, a meghívott vendégeket és a nézőket.
A gyűrűt, amelyet most első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal adtak át Tóth Mila ötvösművész készítette el aranyból, és a művész emlékére a „Pepi” nevet kapta. A díjat a Böröczky József emlékét ápoló alapítvány hozta létre, a szervezetet egy Izraelben élő magyar nő alapította ezer dollárból - jegyezte meg a sajtóreferens.

A jelöltek személye is jól tükrözte, hogy az emlékgyűrűt azok a fiatal művészek kaphatják meg, akiknek műsorai hangvételben, stílusban közel állnak a Böröczky József képviselte vonalhoz. Ahogy Böröczky, úgy az öt fiatal is otthon van a stand up és a hagyományos színházi műfajban egyaránt.

A Mikroszkóp Szinpad így méltatta az alkalmat: Az elismerés célja, egy mosolygós, nevetős szép este, és hogy "ezt a fantasztikus embert sose felejtsük el".